Heil Péter blogja

Vagabund

Vagabund

Fekete és fehér

2019. március 20. - Peter Heil

2019. március 20 - szilánkok a mai, szerdai nap történéseiből az Európai Paralmentből. Az elsőt kivéve – amely a 24.hu tudósítása – mind személyes gyűjtés. Kronológiai sorrendben az alábbiaknak voltam szem és fültanúja:
 

13 óra 18 perc. Gulyás Gergely, kancelláriaminiszter:

A Fidesz akkor tud az Európai Néppártban maradni, ha szerdán nem csupán a párt kizárására, de tagságának felfüggesztésére sem kerül sor. a Fidesz a felfüggesztést nem tudja tudomásul venni, ilyen döntés esetén azonnal elhagyja a Néppártot.
 

18 óra. Manfred Weber, az Európai Néppárt EP frakciójának vezetője:

Az EPP üzenete ma világos volt. Fel kellett függeszteni a FIDESZ tagságát. A FIDESZ mától nem szólhat bele a az EPP politikájába, nem vehetnek részt semmilyen tanácskozáson. Már holnap sem lehetnek ott az Európai Tanács ülését megelőző találkozón, amelyen az EPP-hez tartozó miniszterelnökök vesznek részt. A van Rompuy, Pöttering és Schüssel urak által alkotott bizottság tényeken alapuló jelentése alapján még a kizárásra is sor kerülhet.

img_2063.jpg 

18 óra 36 perc. Joseph Daul, az EPP elnöke, Twitteren:

A #FIDESZ tagsága azonnali hatállyal felfüggesztésre kerül, további értesítésig, az Európai Néppárt mai szavazása alapján (190 mellette, 3 ellene). A felfüggesztés a következőket vonja maga után: [a FIDESZ]

  • Nem vehet részt semmilyen pártgyűlésen
  • Nem gyakorolhatja szavazati jogait
  • Nem javasolhat jelölteket semmilyen tisztség betöltésére.
     

19 óra. Ismeretlen FIDESZ aktivista lány az Európai Parlament folyosóján:

„190:3, az tök jó, nem?”
 

19.10 perc. Orbán Viktor miniszterelnök:

Minket nem lehet se kizárni sem felfüggeszteni. Azt választottuk, hogy mi egyoldalúan felfüggesztjük a tagságunkat. … Nem volt semmilyen kampány Jean Claude Juncker ellen.
 

Kérdés, mihez kezdünk most mindezzel mi, választójoggal rendelkező magyar állampolgárok. A lakájmédia szerint nem történt semmi különös, nincs itt semmi látnivaló, tessék szépen továbbmenni. A FIDESZ tagságát nem szüntették meg, és nem is függesztették fel. Az ellenzéki pártok szerint a FIDESZ-t kitessékelték a Néppártból.

Most jönnének ugye akkor az elemzők, újságírók, véleményvezérek, és persze mi, választópolgárok, hogy kialakítsuk a saját véleményünket. Le lehet olyat írni, és – mivel az internet nagy, és mindig MINDENT megírnak rajta – le is fogják írni, hogy Orbán megint győzött, mert elérte, hogy az történjen, amit ő akart. 

Szerintem inkább egyszer az életben viselkedhetnénk úgy, mint egy normális országban szokás, ha másért nem, afelett érzett ijedtségünkben, hogy szeretett táncoló pávánk hátsóját ma jól telepakolták söréttel, amelytől kissé lesántulni látszott vala. És ráolvashatnánk már egyszer arra a csillógó homlokára, hogy

2x2 = 4.

Véreim: Orbán Viktor az ilyen hülye vitákban azért szokott „mindig győzni”, mert mi, szerencsétlen nem-fideszesek elhisszük, hogy „mindig győz”. Tessék már lejönni erről a drogról. Ellenkező esetben még bénábbak vagyunk, mint amilyennek az ellenzéket szokás lefesteni. És bizisten megérdemeljük, hogy Lenin elvtárs írjon rólunk vicceseket.

20 óra 8 perc. Örkény Istvánt idézi a Mérce.hu:

"Rajk László külügyminisztert, a párt régi harcosát, saját kérésére halálra ítélték. A kivégzés a kölcsönös egyetértés és bizalom jegyében folyt le, kisszámú meghívott előtt."

süti beállítások módosítása